Klubbens historie

Vordingborg Dart klub af 1982

 

Vordingborg Dart Klubs historie:

 

 

I 1982 startede en gruppe mennesker Vordingborg Dart Klub af 1982 med det formål, at under kammeratligt samvær at dyrke sporten DART under forhold, der sigtede mod en senere optagelse i Dansk Dart Union.Man fik stillet et lokale til rådighed ovenpå den daværende Restaurant Klubben.

 

Af navne kan (dog ikke alle) kan nævnes: Ole ”Rasser”, Ole Møller, Hugo Tengsted, Lars Jensen, Thorkild Christensen, Ib Hansen, Keld ”Louis” og Steffen Krøjer. Mellem opstablede borde og stole kunne tre baner etableres og alt skulle ryddes væk efter den ugentlige spilleaften.Alle indbetalte et startgebyr på kr. 100,-, og så var klubben i gang med det der indtil nu har været over 20 dejlige år.

 

I forsommeren 1983 flyttede klubben til Algade 10 B – et nedlagt trykkeri, som første måtte ryddes og istandsættes. Alle gav et nap indenfor deres specielle område og siden har over 300 mennesker haft kortere eller længere glæde af at være medlem af VDK82.

 

Efter indmeldelsen i DDU gik det stærkt, og på blot fire år lå klubbens daværende hold i 2. division, hvilket er den højeste række klubben har været repræsenteret i. Ib Hansen, Leif Rasmussen, Erik Christensen og Stefan Madsen udgjorde holdet, med reserver som Lars Jensen og Søren ”Molly”.

 

I starten af 1987 satte fire af klubbens unge mennesker sig for at de ville forsøge at slå verdensrekorden i 24-timers dart. Efter længere tids planlægning skete det så. Tommy Skov, Carsten Skov, Stefan Madsen og Ole Nielsen opnåede en samlet score på 777.559 point på de 24 timer, og rekorden var i hus. Rekorden kom i forskellige aviser og i Guiness rekordbog.Senere måtte klubben flytte adresse. Der var en del snak og undersøgen og hvor klubben skulle fortsætte. Leif (klubbens formand) tilbød klubben plads på 1. salen i hans og Jettes hus – de brugte ikke pladsen længere. Det blev der hurtigt enighed om. Der blev brugt en del kræfter på at flytte lokaler, og gøre 1. salen klar til at være dartklub. Til at starte med var der blot 2 baner + en opvarmningsskive.

 

Der kom gang i klubben igen, og i sommeren 1999 blev der væltet vægge. Klubbens opholdsrum blev flyttet ned i stueetagen, hvorefter klubben fik 4 baner.Klubben som vi kender den i dag var klar. 4 baner på 1. salen, og opholdsrum i stueetagen.

 

Efter nogle gode år i huset, flyttede klubben ud til Vordingborg Firma Sport, hvor klubben i dag har til huse. De første mange år havde klubben 6 baner, men i forbindelse med renovering af lokalerne fik klubben to ekstra baner og har dermed 8 baner.